Hämtar öppettider... VISA ÖPPETTIDER

Buketten flyttar in i Gallerian – tar över lokalen efter Arnemarks Köttservice.

Nu är det klart att det blir Buketten Piteå som flyttar in i lokalen som i dagsläget huserar Arnemarks Köttservice. Här kommer man fokusera på snittblommor, krukväxter och tillbehör. Man kommer fortsätta ha krukor och säsongsbetonad inredning.

”Vi kommer ha fortsatt fokus på levande produkter, det vill säga snittblommor och krukväxter. Vi hoppas även på att få större ruljangs på försäljningen i och med att vi flyttar till en mindre lokal och måste minska på utbudet” säger ägaren och franchisetagaren Vera Vinterbell.

Om än flyttlasset bara ska gå lite längre upp på gågatan så är det mycket jobb som ska göras. ”Vi måste bygga om hela lokalen för att passa vår verksamhet. Sedan är det också en stor utmaning i att banta ner butiken från de befintliga 580kvm till de nya 54kvm. Det blir en stor omställning.”

Buketten-blommor-gallerian

Vad kan kunderna förvänta sig i den nya butiken?

Ett bra basutbud av växter men med inslag av roliga och lite annorlunda plantor. Eftersom vi flyttar till en mindre lokal så blir hyran lägre, det gör också att vi kommer kunna erbjuda lägre priser till våra kunder. Vi kommer fortsätta göra det vi alltid gjort, erbjuda ett bra utbud av växter med bra kvalitet och nu till ännu bättre priser.”

Hur kommer öppettiderna se ut när ni öppnar i Gallerian?

”Eftersom vi har en egen ingång har vi valt att öppna redan kl. 9 på vardagar. Begravningar är ofta kl. 10 och vi vill kunna utöka tillgängligheten för våra kunder. Vi kommer även ha möjlighet att ha öppet på röda dagar då resten av Gallerian kanske håller stängt. I övrigt följer vi Gallerians öppettider.”

Redan i mitten av mars påbörjas flytten av butiken. Vera tycker det ska bli spännande, om än lite vemodigt. ”Det är klart det känns jobbigt eftersom vi har varit så många år på Storgatan 52. Samtidigt det känns rätt. Tider ändras och man måste anpassa sig.”

Även fast utbudet minskas rejält så kommer man fortsätta med bindningar och beställningar till t.ex. begravningar och bröllop. Något Vera är positiv till. ”Att göra bindningar och planteringar kräver inte mycket plats, och därför kan vi fortsätta med det precis som vanligt trots att vi flyttar till en mycket mindre lokal.”

Tulpaner-buketten-gallerian

”Vi hälsar Buketten och Vera med personal varmt välkomna till Gallerian. Buketten erbjuder ett sortiment som kompletterar befintliga butikers utbud alldeles utmärkt. Att få in blommor och växter i denna lokal tycker vi skapar ett färgglatt och härligt första intryck för besökare. Vi passar också på att önska Nawid och Arnemarks köttservice lycka till i sin kommande expandering” säger fastighetsägaren Charlotta Hedman Wallstén.

Redan den 25:e mars kommer Buketten slå upp dörrarna. Utförsäljningen i Bukettens befintliga lokal börjar fredag den 1:a mars, och innefattar alla produkter förutom levande växter.

Text och bilder: Nikita Rønning Ledström, Centrumledare Gallerian.