Hämtar öppettider... VISA ÖPPETTIDER

Efter månader av byggnation – nu öppnar nya Clas Ohlson Piteå

Under torsdagen hade Clas Ohlson premiär för den nyrenoverade butiken i Piteå. Under 8 veckor har en projektgrupp jobbat med att färdigställa det som nu är Sveriges modernaste butik inom Classefamiljen.

Slå ner väggar, täppa igen väggar och flytta ja – i princip allt. Det är så det har sett ut hos Clas Ohlson i Gallerian under de senaste två månaderna. Ingången har flyttats och det är numer samma in- och utgång. Det har lagts nytt golv, kommit ny inredning och i princip inget är sig likt – förutom att det fortfarande är samma lokal. Den nya stilen har möjliggjort att fler varor får plats i butiken och därmed ökar också sortimentet.

”Ett tag kändes det som att gå in i en ny butik varje dag” säger Nikita Rønning Ledström, centrumledare för Gallerian Piteå.

Clas Ohlson Piteå

Projektgruppen kommer från hela Sverige och har blivit utvalda för att vara med och bygga upp butiken i Piteå. Under åtta veckor har de jobbat efter en tydlig tidsplan, där det första steget var att ta bort gammal inredning och komprimera butiken. Detta för att kunna byta golv och bygga upp stommen till butiksinredningen.

”Det har flutit på otroligt bra. Tidsmässigt har vi legat före i tidsplanen”. Lise-Lotte Lindblom, Clas Ohlson Piteå

Ordinarie personal har kämpat på med det ordinarie arbetet i byggstöket, samtidigt som projektgruppen jobbat heltid med att bygga om butiken. Lise-Lotte, som annars jobbar i butiken och ansvarar för det visuella, har ingått i projektgruppen. Nu är projekttiden slut och på måndag börjar hon om i sin vanliga tjänst igen – i den nya butiken.

”Vilken upplevelse, och vilken fantastisk projektgrupp. Jag hade gråten i halsen idag när de skulle fara. Vi har varit ett väldigt sammansvetsat gäng. Det har varit väldigt blandade åldrar, och det tycker jag är jättebra. Det kändes konstigt när de skulle åka hem idag.” Lise-Lotte Lindblom

Invigning Clas Ohlson

Under invigningen var det tydligt att kunderna uppskattade den nya butiken, och Clas Ohlson firar nypremiären med speciella erbjudanden hela helgen.

”Resultatet känns otroligt bra. Det känns som ett stort lyft. Det är väldigt positiva ord från kunderna. Nu har vi Sveriges fräschaste butik – allt är ju nytt.” Lise-Lotte Lindblom

Charlotta Hedman Wallsten, fastighetsägare och VD för Gallerian Piteå, tycker det är jättekul att Clas Ohlson satsar här i Piteå.

”Det har varit ett mycket gott samarbete och resultatet blev ju väldigt bra.”