Hämtar öppettider... VISA ÖPPETTIDER

Varje dag föds flickor in i förtryck och orättvisor. Det vill Svenska kyrkan ändra på. Med årets paketinslagning i Gallerian Piteå samlar Svenska kyrkan in medel till julkampanjen ”En flicka är född”.
Paketinslagningen är ett samarbete med Gallerian sedan drygt tio år tillbaka och har blivit en uppskattad tradition. Konceptet är enkelt: Personal och volontärer från Svenska kyrkan slår in julklappar till förmån för julkampanjen från Svenska kyrkans internationella arbete. Årets kampanj, ”En flicka är född”, lyfter de orättvisor och övergrepp som en flicka drabbas av bara för att hon är flicka. Med insamlade medel stödjer Svenska kyrkans internationella arbete projekt över hela världen för flickors rätt till god hälsa, värdighet och makt över sitt eget liv.
– Genom årets kampanj har man verkligen möjlighet att ta ställning för människors lika värde. Flickor ska inte utnyttjas bara för att de är flickor, säger Hanna Dahlbäck, vikarierande pedagog i Piteå församling. Hon har jobbat med förberedelserna inför årets paketinslagning som utöver Piteå församling även inkluderar Hortlax församling.
Siffrorna från Svenska kyrkans internationella arbete talar sitt tydliga språk: Cirka 35 miljoner av alla 10-åriga flickor bor i länder med mycket låg jämställdhet och 16 miljoner flickor mellan 6-11 år kommer inte börja skolan, en dubblerad siffra i jämförelse med situationen för pojkar. Det här vill Svenska kyrkan inte acceptera. Genom att låta Svenska kyrkan slå in dina julklappar för en billig peng bidrar du till kampanjen.
– Jag ser fram emot julstämningen i Gallerian, men framförallt att få samla in pengar till något så viktigt som årets kampanj, säger Hanna Dahlbäck.

Paketinslagningen finns på entréplan i Gallerian
Dagar och tider:
15/12 kl. 10-16
16/12 kl. 12-16
17/12 kl. 10-19
18/12 kl. 10-19
19/12 kl. 10-19
20/12 kl. 10-20
21/12 kl. 10-19
22/12 kl. 10-17
23/12 kl. 12-16