Gallerian Piteå är en citygalleria i tre plan i centrala Piteå. Byggnationerna påbörjades maj 2006 och invigning ägde rum 20 september 2007. Gallerian är belägen i Piteås ursprungliga handelskvarter med huvudentré från Storgatan, vilken är Sveriges första gågata och Piteås huvudstråk för handel. I närheten ligger Rådhustorget där bland annat Piteå Museum finns. 2012 genomfördes en omfattande ombyggnad av fastigheten mittemot Gallerian där Åhléns och Team Sportia öppnat nya butiker. 2015 utvecklades också Storgatan "öster" med ett närliggande kultur- allhus där även bl.a. Elite hotel och Bishop Arms etablerat verksamhet.

Gallerian är unik då den är nybyggd från grund till tak. Den totala ytan är cirka 7000 kvm uppdelade i tre plan och av dessa utgör ungefär 5500 kvm butiksytor. Den inre planlösningen/designen har ett centralt placerat atrium. Kundstråken rör sig runt atriet vilket innebär att butiksfronterna är synliga från alla våningsplan. Besökarantal ligger runt 1 200 000.

Gallerian är en attraktiv och aktiv handelsplats med ett utbud som efterfrågas av en bred målgrupp. Butikerna består av ett flertal etablerade kedjor och butiker. Gallerian inrymmer även två caféer/restauranger som fungerar som mötesplatser för de shoppingintresserade kunderna.

Wallsténs i Piteå ab är det fastighetsbolag som äger och utvecklar fastigheten. Vi arbetar nära hyresgästerna och följer deras verksamhet och behov för att kunna tillhandahålla ändamålsenliga lokaler, i syfte att skapa långsiktiga relationer.

Om du är intresserad av att etablera verksamhet, kontakta Charlotta Wallstén,
E-post: charlotta@wallstens.se, Telefon: 0911-21 19 05

I Wallsténhus ab erbjuder vi även andra affärslokaler i centrala Piteå. 

Öppettider

Mån - Fre: 10 - 19
Lördag: 10 - 16
Söndag: 12 - 16

Information om cookies | Design: Maria Fäldt | Programmering: Wiseweb